De spannendste wandeling van Spanje: Caminito del Rey

Wie van avontuur houdt, moet zonder twijfel ooit de Caminito del Rey lopen. Tot een paar jaar geleden droeg dit Koningspad nog de titel ‘gevaarlijkste wandelpad van Europa’. Inmiddels is het pad dusdanig gerestaureerd en in veiligheid gebracht, dat iedereen het zonder gevaar voor eigen leven kan betreden.

Trek zo’n tweeënhalf tot drie uur uit om hele pad op rustig tempo te bewandelen. Laat je verwonderen over een ultieme ervaring: je loopt tijdens deze wandeling langs de rand van een kloof, wat voor indrukwekkende uitzichten zorgt!

Goed om te weten:

  • de looproute is van A naar B van noord naar zuid.
  • bij het eindpunt staat er een shuttlebus die je in 10 minuten naar het startpunt brengt.
  • de caminito is 7,7 kilometer lang.
  • geen toegang voor kinderen onder de 8 jaar, het kan zijn dat er naar ID-papieren wordt gevraagd.
  • neem goede dichte schoenen en genoeg water mee (strandslippers zijn niet toegestaan).
  • plan de ticketaankoop met voldoende tijd vooraf i.v.m. een maximum aantal bezoekers per dag.
  • tickets zijn te koop via de officiële ticketsite maar ook via diverse reisagenten. Mochten de tickets via de officiële site uitverkocht zijn neem dan even contact op met ons.
  • probeer de caminito vroeg op de dag te doen. Er blijft dan nog tijd over om te zwemmen of te kayakken in de stuwmeren van El Chorro of of een hapje te eten.

Campings: Camping Parque Ardales. Deze camping is op loopafstand gelegen van het meetingpoint voor de caminito. Liefst vooraf reserveren want het aantal camperplaatsen is beperkt. Je kunt ook een dagkaart kopen bij de receptie en de camper op de camping parkeren.

Iets verderop gelegen in het dorpje Humilladero: Camping La Sierrecilla

Restaurants: El Mirador, El Kiosko

Omgeving: Antequera, El Torcal, de stuwmeren van El Chorro, flamingo reservaat Fuente de piedra, de ezelopvang El refugio del burrito in Fuente de Piedra

 

 

Voor een optimale gebruikservaring en voor marketingdoeleinden, maakt deze website gebruik van cookies. Ons cookie beleid