Veel gestelde vragen over campers

Hieronder vindt u een selectie van veelgestelde vragen over het huren van een camper.

Klik op de vraag om het antwoord te tonen. Staat uw vraag er nog niet bij, neem dan gerust contact met ons op.

Vragen over de voorbereiding

Bij ‘Campers’ vindt u een korte beschrijving van iedere camper. Om uw keuze te vergemakkelijken hebben wij de volgende indelingen samengesteld: Buscamper (groep A) – voor wie het liefst een busje wil huren en veel kilometers wil maken. Compact (groep B/C/D/E) – deze modellen zijn het meest populair omdat ze lager en minder windgevoelig zijn dan de alkoofcampers. Alkoof (groep F/G/H) – ruime campers, geschikt voor zes personen. Een alkoof camper is te herkennen aan de ”bult” boven de cabine en ideaal voor grote gezelschappen.
Een rijbewijs B is voldoende voor het besturen van de camper. De bestuurder dient wel minimaal 24 jaar te zijn en minimaal 2 jaar in het bezit te zijn van de rijbewijs B op de datum van de aanvang van de huur.
Er wordt vaak gedacht dat het moeilijk rijden is met een camper. Dit is echter een misverstand, onze campers rijden eigenlijk niet veel anders dan een gewone auto en hebben het voordeel dat u door de hoge zitpositie een beter zicht heeft op de weg en de omgeving. De campers zijn voorzien van de nieuwste krachtige motoren van Fiat met 130pk en 140pk waardoor hij rijden in bergachtige streken gemakkelijk is en u volop kunt genieten van de omgeving!
Onze ervaring met campers van Duitse makelij is van dien aard dat we gekozen hebben voor betrouwbare campers van het merk Carado. Carado in onderdeel van Hymer en staat voor kwaliteit. De actuele huurcampers vindt u hier.
Bij de prijs inbegrepen zijn: transfer van de luchthaven / hotel / treinstation in Malaga of Madrid indien beschikbaar en vanaf 7 dagen. Voor kortere huurperiodes is dit op aanvraag. onbeperkte kilometers (vanaf 7 dagen in alle seizoenen kilometervrij) all-risk verzekering met eigen risico van 700 euro. 24 uur assistentie onderweg met Europa dekking (incl. Spanje, Portugal en Marokko) Nederlandstalige gebruiksaanwijzing en campinggids
Alle campers zijn all-risk verzekerd met een eigen risico van 700 euro. Onze campers zijn voorzien van een Spaans kenteken en er is aan alle wettelijke verplichtingen voldaan. Betrouwbare en goed verzorgde campers – Het is belangrijk te weten dat u een overeenkomst aangaat met een geregistreerd camperverhuur-bedrijf dat aan alle wettelijke en fiscale verplichtingen en eisen voldoet. Onze campers zijn bovendien nooit ouder dan 3 jaar en goed onderhouden.
Reserveren is eenvoudig. Volg de volgende stappen: Kies de camper die bij u past. Ga naar reserveringen en vul het aanvraagformulier in. Dit is nog geen boeking, u vraagt in feite aan ons of de camper beschikbaar is. Indien beschikbaar ontvangt u een vrijblijvende all-in prijsopgave. Na ontvangst van de bevestiging kunt u de definitieve boeking maken door ons een mail te sturen of ons te bellen. De aanbetaling kunt u online regelen met iDEAL, Visa, MasterCard of Maestro of met een bankovermaking.  
Onze campers zijn van alle gemakken voorzien: keuken koelkast doucheruimte toilet goede stevige bedden zitgedeelte radio/cd met usb en mini-jack voor smartphones verwarming kastruimte mogelijkheid om fietsen te huren en mee te nemen voor onderweg alle campers hebben een grote afsluitbare bergruimte (garage) om uw koffers en andere spullen op te bergen. afhankelijk van de huurperiode is het beddengoed- en keukengerei pakket inbegrepen. Met deze pakketten erbij hoeft u eigenlijk alleen uw kleding mee te nemen. Mogelijkheid om fietsen te huren en mee te nemen voor onderweg – Om nog mobiel(er) te zijn beschikken wij over diverse types huurfietsen voor groot en klein. Vraag ons naar de mogelijkheden.
Airport – Aankomst met een vlucht Komt u met een vlucht dan halen wij u op van de luchthaven (tijdens kantooruren tenzij anders overeengekomen) en u ontvangt gelijk van ons de camper. Bij de aankomst krijgt u een uitgebreide uitleg over de werking van de camper zodat u goed voorbereid op pad gaat. Deze uitleg staat ook op schrift in het Nederlands zodat u ze ook later door kunt lezen. Eigen auto of huurauto Afhalen en inleveren vindt plaats op ons bedrijf tenzij anders overeengekomen of op het vliegveld. Het is mogelijk om de camper op een andere plaats dan in Malaga of Madrid op te halen. Dit is op aanvraag en in sommige gevallen zijn hieraan pick-up en of drop-off kosten aan verbonden. Trein We halen u op bij het treinstation indien mogelijk zodat u gelijk bij aankomst uw camper ontvangt.
Wij zijn daarom het hele jaar door geopend dus u kunt op iedere dag van het jaar starten! Vanwege het gunstige winterklimaat bij ons in Malaga (Andalusië) is het ook heerlijk om in deze periode een camper roadtrip te maken. Aanbevolen reisperiodes: Andalusië & Zuid-Portugal –  het hele jaar mogelijk Centraal en Noord- Spanje, Oostkust en Portugal –  voorjaar / zomer / najaar Marokko – voorjaar /najaar / winter Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.
Bij alle modellen kunt fietsen erbij huren en deze vervoeren in de afsluitbare garage of achterop de fietsdrager. Dit kan bij de reservering te worden opgegeven.
U kunt met uw camper door alle landen van de Europese Unie rijden. Indien u de oversteek naar Marokko wil maken, dan is dat ook mogelijk. U dient dit echter van te voren aan ons door te geven, i.v.m. een aanvullende verzekering en reisdocumenten. Voor Marokko adviseren we gezien de uitgestrektheid van het land een minimum reistijd van minimaal 20 dagen.
Veel van onze gasten hebben al een idee van wat ze willen zien. Toch wordt ons veel gevraagd naar mooie routes en reistips. Heeft u speciale wensen of interesses laat het ons even weten. We hebben ook een selectie routes en reistips in de website opgenomen, zodat u vooraf de nodige inspiratie op kunt doen als leidraad voor uw fly & drive. En verder is natuurlijk het leuke van het reizen met een camper dat u altijd zelf bepaald hoe de route loopt en u op uw eigen tempo reist! Heeft u onderweg een leuke ervaring opgedaan? Mail het ons! Klik HIER voor de routes.

Vragen voor onderweg

Alle campers zijn ontworpen om onafhankelijk van stroom te functioneren. Bij normaal stroomgebruik zelfs tot 3 dagen zonder bijlading. De accu’s laden tijdens het rijden weer op. Het is om deze reden dus niet noodzakelijk om altijd op een camping of camperplaats te overnachten. Indien u wel op een camping overnacht of u rijdt van camping naar camping dat is het goed om te weten dat de meeste campings in Spanje over uitgebreide faciliteiten beschikken, zoals faciliteiten voor de waterverzorging, stroomaansluiting, wasmachines, supermarkt, entertainment, zwembaden, speeltuintjes  etc. Vrijwel alle campings die ingericht zijn op campers zijn Andalusië zijn jaarrond open. In de rest van Spanje is het merendeel van de campings het gehele jaar geopend.
De temperaturen in Spanje kunnen soms oplopen, maar de avonden kunnen behoorlijk koel zijn. Het is goed om te weten dat de campers een goede isolatie hebben. Deze isolatie zorgt voor een gezond leefklimaat in de camper. In de winterperiode zorgt de Truma ringverwarming voor aangename temperaturen.
U kunt in Spanje en Portugal met standaard GPS-navigatie rijden. De GPS kunt u optioneel bij ons huren. Indien u zelf een GPS systeem met Europa kaart heeft dan kunt u deze ook gebruiken tijdens uw reis.

Voor een optimale gebruikservaring en voor marketingdoeleinden, maakt deze website gebruik van cookies. Ons cookie beleid