Route 8 – Puur natuur – 7 dagen

Madrid – Consuegra – Ubeda – Nationaal Park Cazorla – Alpujarras – Malaga

Geniet van de natuur die Spanje u te bieden heeft! Deze tocht is het gehele jaar goed te doen en voert u naar de prachtige natuurparken Cazorla bij Jaen en de Alpujarras in de Sierra Nevada. Consuegra is een klein stadje met mooie uitzichten in de provincie la Mancha aan de voet van een berg waar de beroemde windmolens van Don Quichot staan.

Ubeda ligt in het noorden van Andalusië en heeft een groot scala van kerken en paleizen en een leuk centrum. Vlakbij Ubeda begint het natuurpak van Cazorla, een woeste, maar goed berijdbare streek. Dit beschermde gebied is een must voor natuurliefhebbers. U ziet herten, moeflons en allerlei vogels. In het hele park zijn goed aangegeven korte en lange wandelroutes uitgezet.

Vlakbij Granada en het Alhambra ligt het natuurgebied de Alpujarras met typische dorpjes zoals Bubion, Capileira, Pampaneira en het hoogst gelegen dorp van Europa, Trevelez, bekend om zijn gedroogde bergham. Via Salobreña aan de kust rijdt u terug langs de Costa Tropical richting Malaga.

Wilt u genieten van de Spaanse natuur?

Voor een optimale gebruikservaring en voor marketingdoeleinden, maakt deze website gebruik van cookies. Ons cookie beleid