Route 6 – Het noorden van Spanje – vanaf 14 dagen

Madrid – La Rioja – Bilbao – Picos de Europa- San Vicente – Oviedo – Leon – Madrid

De route start in Madrid en noordwaarts langs Soria richting La Rioja, het bekende wijnproductiegebied van Spanje. Voor een stukje ”Camino de Santiago”, de pelgrimsroute naar Santiago de Compostela rijden we langs monumentele plaatsen zoals Arnedo, Calahorra en Logroño.

De landelijke route gaat via Victoria naar Bilbao, de grootste stad in de Baskische streek met als trekpleister het wereldberoemde Guggenheim museum, alleen het gebouw ontworpen door Frank Gehri is op zich el het bezoek waard. De grootste en meest gevarieerde overdekte markt van Europa is de Mercado de la Ribera, gevestigd in een gebouw van begin XX e eeuw. Het is een traditionele authentieke markt en zeer zeker het bezoeken waard!

Via Santander naar het woeste natuurgebied van de ”Picos”. Picos de Europa is een van de mooiste natuurgebieden van Spanje met een oppervlakte van 64.660 hectare. Via de kustplaats San Vicente naar de sfeervolle stad Oviedo, die eigenlijk op zichzelf al een museum is. Via Leon naar Salamanca. Salamanca is een levendige stad met een bruisend nachtleven en een ideale plaats voor een tapas tour. Alleen al gezellige plaza mayor en de schitterende architectuur in het centrum maken Salamanca een must om te bezoeken. Daarna van Salamanca naar Madrid. Als er nog tijd over is, dan is Toledo zeker een aanrader.

Ook interesse in deze fantastische rondrit door Noord-Spanje?

Voor een optimale gebruikservaring en voor marketingdoeleinden, maakt deze website gebruik van cookies. Ons cookie beleid