Route 4 – Spanje & Portugal – 14 dagen

Madrid – Salamanca – Ciudad Rodrigo – Gouveia – Lissabon – Sintra – Aracena – Sevilla – Malaga

De gezellige universiteitsstad Salamanca is het middelpunt van architectuur uit de renaissance. Bezoek het oude centrum met hun 2 imposante kathedralen en een van de grootste pleinen van Spanje de 18e-eeuwse Plaza Mayor. Vanuit Salamanca rijdt u naar Ciudad Rodrigo, een historische plaats met veel bezienswaardigheden. Maar eerst doet u het mooiste dorp van Spanje, La Alberca aan, waar u lekkere honing, ham en andere producten uit de streek kunt kopen. Vanuit dit dorp kunt u nog enkele mooie landelijke routes rijden.

Daarna richting Portugal. Via het leuke stadje Guarda naar Gouveia, het startpunt voor tochtjes naar het natuurpark Serra da Estrêla. Mooie uitzichtpunten in Lourosa. Lissabon is net als Rome op zeven heuvels gelegen en heeft een mooi centrum. Afhankelijk van de tijd die u wilt besteden kunt u verschillende wandelingen maken. Vraag ons om meer informatie. Sintra is eigenlijk een groep dorpjes dat bij elkaar gevoegd is met mooie paleizen, een bosrijke omgeving en leuke straatjes, winkeltjes en markten. De terugweg loopt via Aracena, gelegen in de Sierra Morena, vlakbij Jabugo, de ”hoofdstad” van de Spaanse ham de Jamon Iberico en Pata negra. Vanaf Sevilla, een van de mooiste steden van het zuiden is het nog maar 2 uur rijden naar Malaga.

Ook interesse in deze fantastische rondrit door Spanje en Portugal?

Voor een optimale gebruikservaring en voor marketingdoeleinden, maakt deze website gebruik van cookies. Ons cookie beleid