Route 10 – Rondreis West Spanje en Portugal – vanaf 14 dagen

Madrid – Avila – Salamanca – Porto – Nazare – Lissabon – Sevilla – Malaga of Madrid

Vanuit Madrid reist u naar de hoogst gelegen provinciehoofdstad van Spanje, Avila. Deze mooie stad heeft een middeleeuwse aanzicht en is omgeven door stadswallen. De gezellige universiteitsstad Salamanca is het middelpunt van architectuur uit de renaissance. Bezoek het oude centrum met hun 2 imposante kathedralen en een van de grootste pleinen van Spanje de 18e- eeuwse Plaza Mayor.

Van Salamanca gaat het via het mooie Portugese plaatsje Guarda naar Porto. Porto, centrum van de wijnhandel en ook het belangrijkste industriecentrum van het land. Het sfeervolle oude centrum aan de Douro rivier is zeer de moeite waar om te bezoeken en heeft vele bezienswaardigheden en leuke plekjes.

Langs de kust zuidwaarts door mooie plaatsen als Aveiro, Mira en Figuera da Foz. We komen uit bij Nazaré een pittoresk vissersstadje waar u de visafslag kunt bezoeken en heerlijke sardientjes en andere vissoorten kunt eten.

Via Lissabon terug naar Spanje tot aan Sevilla. Sevilla wordt door velen gezien als de mooiste stad van het zuiden. De joodse wijk, de Giralda kathedraal, de schitterende parken, het is te veel om op te noemen. Vanuit Sevilla kunt u terug naar Malaga (op ongeveer 2 uur rijden) of naar Madrid via Cordoba (ongeveer 6 uur).

Ook interesse in deze fantastische rondrit door Spanje en Portugal?

Voor een optimale gebruikservaring en voor marketingdoeleinden, maakt deze website gebruik van cookies. Ons cookie beleid