Route 1 – Centraal Spanje – 15 dagen

Malaga – Cordoba – Caseres – Salamanca – Santiago de Compostela – Avila – Segovia – Cuenca – Toledo – Madrid
(Deze route kan ook gestart worden in Madrid. In dit geval zonder Cordoba)

Een reis langs prachtig middeleeuws Spanje, waarvan de meeste steden op deze route op de wereld erfgoedlijst van Unesco staan. Indrukwekkende landschappen in combinatie met boeiende steden.

Vanuit Malaga rijdt u in 2 uur naar het moorse Cordoba met als grote trekpleister de 12 eeuwen oude moskee, die ook bezocht kan worden. De joodse wijk met zijn kronkelige straatjes en vele tapas-barretjes, leuke winkeltjes en restaurantjes ligt er vlak achter.

Tip: Vlakbij de moskee liggen de Arabische baden waar u heerlijk een middagje kunt relaxen. In de prijs inbegrepen zijn: stoombaden, warme en koude baden en een massage.

Via Zafra en Caseres naar Salamanca. De gezellige universiteitsstad Salamanca is het middelpunt van architectuur uit de renaissance. Bezoek het oude centrum met hun 2 imposante kathedralen en een van de grootste pleinen van Spanje de 18e-eeuwse Plaza Mayor. Iets voor Salamanca ligt het mooiste dorp van Spanje La Alberca.

U kunt vanuit Salamanca naar Santiago de Compostela of u blijft in centraal Spanje en rijdt naar de steden Avila, Segovia en Cuenca. Toledo, de keizerlijke stad ligt op een uurtje rijden van Madrid en is een natuurlijke vesting. Het is eigenlijk een openlucht museum en heeft een prachtig centrum met wonderlijke uitzichten.

Ook interesse in deze fantastische rondrit door Spanje?

Voor een optimale gebruikservaring en voor marketingdoeleinden, maakt deze website gebruik van cookies. Ons cookie beleid