Rondreis Spanje (12 dagen) / Video

Vrijdag 1 september, na een goede vlucht met EasyJet landde we netjes op tijd op Malaga airport. Nog even wachten op de koffers, dan kunnen we op zoek naar Frank van Iberocamper.

Binnen in de vertrekhal is het een drukste van jewelste. Onze koffers komen snel, het zoeken naar de aankomsthal was lastig. De beschrijving van Frank was duidelijk, maar gezien de verbouwingen konden wij de lift niet vinden.

Via een ommetje en het parkeerterrein van de huurauto’s stonden we opeens buiten en op de afgesproken tijd. Nog geen 10 minuten later kwam daar een mooie camper aanrijden. Frank hielp ons de tassen in te laden en reed ons naar de dichtstbijzijnde supermarkt. Daar begon de uitleg over de camper. In alle rust werd alles uitgelegd. Hoe alles binnen werkt, hoe veilig te rijden met de camper en het vullen en legen van de watertanks. Na ander half uur waren wij klaar voor vertrek!

Maar eerst de camper vullen met boodschappen. Vers fruit, genoeg water en lekker vlees werden ingeslagen. Wij waren er klaar voor!

De eerste nacht zouden we doorbrengen op de camping Las Lomas. De rit ging voorspoedig. Het was even wennen, met zo’n gevaarte je in het verkeer begeven maar het went snel. Na ander half uur moesten we van de snelweg af en volgde een mooie route omhoog richting de camping. Onderweg even gestopt voor wat mooie foto’s van het stuwmeer (en van onze camper natuurlijk!) om onze reis te vervolgen naar de camping. Ons gemeld bij de receptie, er was plek, we mochten zelf een plekje zoeken. Dus de camper buiten de slagbomen neergezet en lopend opzoek naar een plekje. Een mooie plek gevonden, ik voorop, vriendlief achter het stuur betraden we de camping. Goed opletten met de hoogte, redden we de bochten ook? Vervolgens achteruit inparkeren en daar stonden we dan! Nog even kijken of we waterpas staan? Nee helaas, dan maar op blokken. De camper was van alle luxe voorzien!

Na 10 minuten zaten wij al lekker buiten in het zonnetje te genieten van een koud drankje.

In de avond vroeg naar bed, morgen naar het Alhambra.

Dag 2: Na een heerlijke nacht, op naar het Alhambra. Van te voren hebben we een rondleiding geboekt. We parkeren de camper op de camperparkeerplaats (P5) en wandelen naar het Alhambra. Wat is het er mooi! Na een 3 uur durende rondleiding zijn we kapot. Het is erg warm en we hebben veel gelopen. We besluiten nog 1 nachtje in de buurt van Granada te blijven en overnachten op Camping Granada. Camping zelf eenvoudig, maar prima plaatsen en goed sanitair. Na een duik in het zwembad de kookplaat opgestart en lekker wat gegeten.

Dag 3: Na een wat onrustige nacht (feest in het de stad beneden in het dorp) gaan we op weg naar Parc Ardalles. Een mooie route door het binnenland volgt. Eenmaal van de snelweg af komen we in bergachtige omgeving. Mooie bochten, veel bomen en een aantal stuwmeren komen we tegen. De TomTom stuurt ons een stuwdam over, wat is het hier prachtig! We melden ons bij de receptie van de camping en krijgen een plek toegewezen. Eenmaal geparkeerd kleden we ons om voor een plons in het stuwmeer. Wat een welkome afkoeling in deze hitte! Na de plons zoeken we op internet informatie over de Caminito del Rey, oftewel het Koningspad, welke wij morgen willen gaan lopen. Helaas, op maandag is het pad gesloten. We besluiten morgen te vertrekken richting Ronda.

Dag 4: Wat een nacht, op de camping werd al gewaarschuwd voor vossen, nou we hebben ze gehoord hoor vannacht! We halen een broodje bij de campingwinkel, ontbijten in alle rust en vertrekken richting Ronda. Daar gaan we eerst opzoek naar een fietsenmaker, 1 van de fietsen is kapot. De TomTom stuurt ons het centrum van Ronda in. Kleine straatjes, lage balkonnetjes en hele krappe bochten volgen. De winkel werd al snel gevonden maar helaas spraken ze geen Engels. We konden de camper daar niet parkeren dus zijn weer weggegaan, we zouden het eind van de middag nog eens proberen. We zijn doorgereden naar Cueva del Gato. Een grot met een bergmeer. De camper konden we gemakkelijk bovenaan parkeren. Zwemkleding aan en een steile wandeling naar beneden volgde. Het water was ijskoud, een fijne afkoeling na zo’n verhitte rit door Ronda! Het was druk met toeristen en locals. Eenmaal afgekoeld, het steile pad weer naar boven. We vonden een plek voor de camper aan de rand van de stad (Calle de Jimena de Líbar, 29400 Ronda, Spanje) en zijn met de fiets de stad ingegaan. Daar hebben we heerlijk door de stad heen gelopen. De fiets werd gemaakt en we konden onze rit vervolgen! Op naar de kust.

Diezelfde dag nog geslapen bij Camping Las Dunas in Cadiz.

Dag 5: Na een hete nacht met veel muggen werden we vroeg wakker. Op de planning staat een bezoek aan Cadiz. Met de fietsen naar het pondje gefietst (vanuit de camping langs het water richting het centrum fietsen, na ongeveer 2 kilometer een groot parkeer terrein aan de rechterkant, daar stopt de pond).  Het was warm in Cadiz en na een stadswandeling zijn we lekker wat gaan drinken. Deze nacht nog een nacht op camping Las Dunas gestaan.

Dag 6: De bedoeling is om te overnachten in Conil. We hebben een mooie camping uitgezocht op het internet. (Camping La Roseleda) Bij aankomst viel de camping erg tegen. Afgebakende plaatsen, de plaatsen zelf hebben alleen betonplaten. Haast geen bomen. We zijn doorgereden naar Tarifa. Ook daar een mooie camping gevonden (camping Tarifa), toen we onze plek doorgaven bij de receptie waren de kosten voor 1 nacht 40 euro. We zijn doorgereden naar een andere camping ;). Dat werd Camping Rio Jara. Prachtige camping aan zee. In de middag de fiets gepakt naar Tarifa (een klein stukje over de weg, bij de benzinepomp direct rechts. Mooi duinpad richting Tarifa. Even een stukje lopen door het mulle zand). In Tarifa de winkels afgestruind en genoten van de verkoelende wind. Na een hele mooie zonsondergang lekker naar bed.

Dag 7: Op naar Gibraltar! Camperplaats aan de grens (Camperplaats La Linea de la Concepcion. Op de rotonde rechts aanhouden. Melden bij de slagboom. Op het terrein doorrijden naar achter). De camper geparkeerd en met de fietsen richting de grens. Met de fiets tussen de auto’s, even paspoort laten zien en we waren in Gibraltar! In de binnenstad de fietsen geparkeerd en wat gegeten. Toen kaartjes gekocht voor de kabelbaan en op naar boven! Daar werden we direct verwelkomd door de apen. We hebben de hele middag doorgebracht op de rots. Genoten van uitzicht, de natuur en de apen! De nacht op de camperplaats was wat onrustig. Wat ideaal was, we konden douchen aan boord. Even de boiler aan, en toen douchen! Genoten na zo’n drukke dag. Op de camperplaats zelf wel een toilet aanwezig.

Dag 8: We gaan kijken in de buurt van Marbella. We konden de camper mooi aan de rand van de stad kwijt en met de fiets de stad in. Al snel de boulevard op gefietst. Wat een drukte vergeleken met het rustige Tarifa! We hebben de fietsen geparkeerd en zijn de stad ingelopen. De thermometer gaf 37 graden aan, en dat begin september! We hebben dan ook rustig ergens wat gedronken en zijn weer richting de camper (deze heeft namelijk tijdens het rijden airco, heerlijk!). We vinden op internet een camping in Nerja. Daar aangekomen viel de camping erg tegen. Het deed me meer denken aan een vuilstortplaats. De plaatsen waren erg klein, we durfde het niet aan met onze camper. Een zoektocht op internet volgde, het was al later op de middag en we wilde graag ergens een hapje eten. Op internet vonden we Camping Tropical in Almunecar. Neem de linker toegangspoort, voorzichtig omhoog rijden! We zochten een plekje uit onder de bomen en installeerde ons. De fietsen gepakt en we zijn naar het centrum gefietst. Daar heerlijk gegeten op een terras. De weg terug met de fiets was een flinke klim. Terug bij de camper dus ook oververhit! Snel een koude douche en bed in.

Dag 9: We hebben het erg warm gehad vannacht en hebben erg veel last van vliegen. De camping bevalt prima, maar we willen toch het binnenland in. Na een rustige ochtend besluiten we door te rijden naar Granada, we willen daar graag het centrum in en nog eens een poging doen voor het Koningspad. We vinden een mooie camping (Camping Reina Isabel). Heerlijke camping! Mooi sanitair, mooie plekken, veel schaduw, heerlijk! We pakken de bus naar het centrum en vermaken ons prima!

Dag 10: De kaartjes voor het Koningspad zijn allemaal uitverkocht, we durven het niet aan om op de bonne fooi daarheen te rijen. Maar niet getreurd, hier in de buurt is ook een mooie wandeling! In het dorpje Monachil start een mooie wandeling! Tip: Parkeer de camper VOOR het dorpje in een inham. Het dorpje in met de camper is geen succes! Na een flinke wandeling richting het dorp moesten we nog een heel steil stuk omhoog. Toen nog een stuk door het grasland. De wandeling staat goed aangegeven met bordjes. De wandeling start bovenop. De eerste stap die je moet nemen is er direct 1 over een hangbrug van 40 meter over een diepte van 15 meter. Dat was spannend! Een leuke wandeling volgt door een kloof. Soms op handen en voeten over het pad om laaghangende stenen te ontwijken. Soms klauterend over stenen en boomstammen heen. Als dat allemaal te ingewikkeld is kan je ook van het pad af en het water instappen en de makkelijkere route nemen. Wat hebben wij genoten van deze wandeling! Neem genoeg water mee en eventueel wat te eten voor onderweg. Picknick plekjes genoeg. Ook waterschoentjes zijn aan te raden.

Dag 11: We hebben nog 1 nacht extra in Granada geslapen. In de avond koelt het heerlijk af, geen last van muggen en vliegen, genoten! Vandaag richting Malaga. We parkeren de camper op Camping Torremolinos. Met de fiets ben je zo in het centrum. We wandelen wat over de boulevard en doen rustig aan.

Dag 12: We gaan met de trein naar Malaga. Prima trein verbinding vanaf de camping! In Malaga lekker rondgewandeld en heerlijk gegeten bij El Pimpi! Bij terugkomst op de camping alvast begonnen met het inpakken van de camper. We moeten de camper morgen ochtend om 9 uur inleveren.

Dag 13: De camper is schoon en ingepakt. Op naar de supermarkt waar Frank ons weer zou oppikken. Helaas zit onze vakantie erop, maar wat hebben wij genoten!

Frank, bedankt voor de goede zorgen!

Vivian en Tom

Monster, NL

Voor een optimale gebruikservaring en voor marketingdoeleinden, maakt deze website gebruik van cookies. Ons cookie beleid