Reizen tijdens Corona: met de camper door Spaanse landschappen

Viva España! Lang hebben we het niet durven roepen, Corona gooide roet in het eten van vele reizigers. Maar langzamerhand verandert de wereld weer een beetje. Reizen naar Spanje en Portugal mag binnenkort gelukkig weer. Toch snappen wij dat dit voor velen nog wat spannend is. Gelukkig hebben wij voor hen de ideale oplossing gevonden: reizen in een camper. Helemaal jouw eigen plekje, zonder dat je drukke hotelresorts hoeft aan te doen.

De campers die wij verhuren in Spanje zijn geheel self supporting: ze hebben een eigen toilet, douche en keukentje aan boord. Eigenlijk dus de ideale manier voor de reiziger die graag niet teveel mensen tegenkomt zijn of haar komende vakantie. Tegelijkertijd kennen wij tal van prachtige plekken in Spanje waar de massa niet komt. Mooie, rustige natuurgebieden. Kleine witte dorpjes. Berglandschappen… Speciaal voor de reiziger die het nog wat spannend vindt om op reis te gaan, bieden onze camperroutes uitkomst. Met je eigen huisje op wielen langs de mooiste, rustige plekken in het Spaanse land!

PS: Zuid-Spanje is ook in de maanden september en oktober nog heerlijk!

Graag delen we onze vijf camperreizen door Spanje en Portugal met het accent op ruimte, natuur en rust:

Spanje & Portugal – van het Spaanse Extremadura naar Portugese landschappen

Met deze route bezoek je deze vakantie niet één, maar twee landen! We rijden vanuit Malaga dwars door het natuurpark Sierra de Hornachuelos. Vanuit hier rijden we nog een heel stuk noordelijker door Spanje, waar we ter hoogte van Plasencia de grens oversteken naar Portugal. Vervolgens rijden we de gehele Portugese kustroute af om weer in het zuiden van Andalusië te belanden.

Route Extremadura
Met de camper door Extremadura

Roadtrip Andalusië

Van de ruige kust in het natuurpark Cabo de Gata tot de bergen van Sierra Nevada en schitterende verlaten autoroutes… Andalusië is niet alleen machtig mooi, maar ook een ideale bestemming voor de rustzoeker. Met deze roadtrip ontdek je de mooiste natuurplekken van deze Zuid-Spaanse streek!

Roadtrip Andalucía

Off the beaten track door Spanje

Madrid laten we snel achter ons om vervolgens via het prachtige Segovia de niet te missen goed bewaarde stadswallen van Ávila te bezoeken. Inmiddels rijden we dan over de uitlopers van de Sierra de los Gredos. Dit wandelparadijs staat synoniem voor rust en kalmte. Gelegen in een prachtig landschap met vele planten en dieren. Bijna niet te missen op deze plek is de Cabra Montes, de Iberische steenbok met hun spiraalvormige hoorn. Voordat we de oostkant ingaan, bezoeken we nog twee natuurparken: het Parque Nacional de Cabañeros, ook wel de Spaanse ‘Seregetti’ genoemd, en Las Tablas de Daimiel. Hierna is het tijd voor de Don Quichotte route, die we starten in Consuegra waar we vlakbij de bekende windmolens komen. En gaan we nog een aantal parels ontdekken, zoals Campo de Criptana, Belmonte, de ‘Ciudad Encantada’ bij Cuenca, Teruel en Atienza.

Off the beaten track

Tip: Voordat we de Sierra de los Gredos bezoeken, rijden we richting het dorpje La Alberca met haar overhangende daken waar je je zo in de middeleeuwen waant. Op de weg terug stoppen we nog even bij het imposante plein Plaza Mayor van Salamanca op voor een verse koffie.

Spaanse tapas & wijnroute

Deze route voert langs de Alpujarra de Granada, de vruchtbare zuidkant van de Sierra Nevada. Het voert je door groene heuvels, langs prachtige witte dorpen als Pampaneira en Bubion en het hoogste bergdorp van de omgeving: Trevelez. Onderweg komen we diverse wijnbodega’s tegen waar de lokale wijn uit dit gebied geproefd kan worden. Via de ruige baaien van Cabo de Gata vervolgen we onze weg richting Antequera voor heerlijke tapas en ‘porra’, de zachtere variant van gazpacho. Het sfeervolle Jerez vormt met het dorpse Sanlucar de Barrameda en El Puerto de Santa Maria de sherry-driehoek. Deze drie plekken staan vol met bodega’s die bezocht kunnen worden.

Tip: Er is een uitstekende camperplaats in Sanlucar. Ga voor de mooiste zonsondergang naar het strand van Sanlucar de Barrameda en geniet daarna van tortilla de camarones en andere heerlijke tapas eten op het dorpsplein!

De bodegas y tapeo

De groene Spaanse roadtrip

Deze route door het noordoosten van Spanje gaat via Pamplona over glooiende bergwegen het wijngebied Rioja in, om vervolgens via het mondaine stadje San Sebastian de woeste noordkust af te rijden. Cantabrië, Asturias en Galicië bieden stuk voor stuk natuurpracht, rust en ruimte. Maar ook cultuur, zoals het Guggenheim museum in Bilbao. We reizen ook langs pittoreske vissersplaatsjes, zoals San Vicenta de la Barquera en een van de mooiste dorpen van het noorden: Santillana del Mar. Niet te missen is de route door de indrukwekkende Picos de Europa bij het Parque de Covadonga, waar oude bergdorpjes afgewisseld worden met uitbundige natuur. Als we dan toch in Galicië zijn, steken we nog gauw even over naar Portugal om via Porto het Parque de Montesinho te bezoeken. Op de route zijn veel campings, camperplaatsen en overnachtingsplaatsen voor campers!

Alternatief: als de tijd het niet toelaat dit alles te bereizen, neem dan de volgende verkorte route. Na de ‘Picos’ sla je via Gijón af naar Oviedo, en vervolgens naar Zamora. Vooral tussen Mieres en Léon word je beloond met de mooiste uitzichten op de Cordillera Cantábrica.

Heb je nog vragen over het huren van een camper in Spanje? Wij helpen je graag op weg, letterlijk en figuurlijk! Schroom niet om contact met ons op te nemen.

 

 

 

Voor een optimale gebruikservaring en voor marketingdoeleinden, maakt deze website gebruik van cookies. Ons cookie beleid