Vakantie in mei 2018

Ons vliegtuig kwam erg laat aan, daarom hebben we de eerste nacht overnacht in een hotel vlak bij het vliegveld. De volgende ochtend kwam Frank met de camper bij het hotel. We kregen een duidelijke uitleg over de camper en de gehuurde fietsen (hoe zet je 4 fietsen het beste achterop de camper) en toen konden we op pad.
Eerst naar een grote supermarkt om boodschappen in te slaan. Vervolgens langs de kust naar Manilva. Hier is een mooie camping met lekkere (afhaal) tapas in het restaurant.

De volgende dag zijn we doorgereden naar Gibraltar. De camper langs de weg geparkeerd en op de fiets langs de file, voor de Engelse douane, Gibraltar binnen gefietst. We zijn de berg naar boven opgegaan via het kabelbaantje. Er was een lange rij, verschillende chauffeurs van taxibusjes lopen langs en zeggen dat ze je voor dezelfde prijs boven kunnen brengen, met minder wachttijd en dat je net zoveel ziet, maar dat is niet het geval. Boven hebben we de spannende wandelroute gevolgd, via de “Mediterranean Steps”. Een leuke route met veel afdalingen, klimmen, trappen en een tunneltje en uiteindelijk via Apes Den weer omhoog. Er wordt voor de apen gewaarschuwd en dat is serieus: zorg dat de apen geen plastic zakjes zien, want ze verwachtten dat er eten in zit. Ze zijn erg brutaal en pakken de zakjes snel en agressief uit je hand of tas.

Na Gibraltar doorgereden naar Tarifa. Op het strand was het erg leuk om naar de kite surfers te kijken.
Vanuit El Puerto de Santa Maria hebben we de boot genomen naar Cadiz. Leuke tocht van ruim een half uur op een catamaran. Overtocht kost 1,55 euro. Fietsen mogen gratis mee (6 per overtocht). In Cadiz heb je de fietsen niet echt nodig.
Vervolgens doorgereden naar Coripe. We wilden graag een “Via Verde” fietsen. Dit is een fiets- en wandelpad waar eerder een spoorlijn lag. Er loopt een via verde van Olvera naar Puerto Serrano. Coripe is ongeveer het midden. Vanaf het oude stationnetje van Coripe zijn we richting Olvera gefietst. Het fietst leuk. Sommige stukken zijn erg mooi aangelegd met geasfalteerde fietspaden. De route gaat door heel veel tunneltjes (soms modderig) en over een paar viaducten. De uitzichten zijn mooi. Helaas hebben we Olvera niet bereikt. Het laatste tunneltje voor Olvera was slecht toegangkelijk omdat de ingang was ingestort en binnenin de tunnel was een deel niet begaanbaar door een dikke laag modder. De fietsen zakten erin weg en wij zelf ook. Toch een beetje teleurgesteld fietsten we weer terug naar Coripe.
We overnachtten op een erg mooie camperplaats bij Algodonales. Met water, zodat we de fietsen en onszelf weer mooi schoon konden spoelen.

De volgende dag gingen we naar Ronda. Een mooi stadje met een kloof in het midden. De moeite waard. We overnachtten bij El Chorro op camping Parque Ardales. Thuis hebben we via internet geen kaartjes kunnen bemachtigen voor de Caminito del Rey. Op de camping wordt ons verteld dat er elke dag nog ongeveer 60 kaartjes aan de kassa verkocht worden. De kassa gaat om 9 uur open.
Om half 9 staan we in de rij, voor ons staan ongeveer 35 mensen. En na een uur wachten hebben we tickets! Het is een mooie wandeling. Echt een aanrader.

Na de wandeling terug naar de camping om in te pakken en om nog wat te genieten van de Spaanse zon. Aan het einde van de dag hebben we afgesproken met Frank en Jessica op de parkeerplaats van een grote Mercado. Het weekje Spanje zit er weer op. Dank je wel Frank en Jessica. Wij hebben een leuke vakantie gehad!

MMTI, mei 2018

Voor een optimale gebruikservaring en voor marketingdoeleinden, maakt deze website gebruik van cookies. Ons cookie beleid