Vakantie Andalusië met de camper

Vakantie Andalusië

Aankomst in Malaga. Jessica van Spanjecamper wil aan de rondleiding beginnen maar de overijverige Spaanse politie gooit roet in het eten. We moeten weg en Jessica neemt ons mee naar een parkeerplaats bij een supermarkt. Na de hectiek van de vluchthaven voelt dit rustiger aan. We kunnen gelijk onze boodschappen doen. Daarna voorzichtig op weg. We gaan namelijk voor het eerst met een camper opstap.  Het voelt alsof we in een vrachtwagen zitten maar het went verschrikkelijk snel. We zijn op weg naar onze eerste camping“ Laguna Playa”. Staat op het lijstje van Jessica. Prima camping om te acclimatiseren en te wennen aan de camper. Deze voelt al snel als thuiskomen.

Onze reis hebben we als volgt ingevuld.
Een fietstocht naar Nerja, een leuk tochtje langs de zee.  De volgende dag zijn we naar camping Orgiva gereden aan de voet van de Sierra Nevada en het dorpje Capileira bezocht. Een wit dorpje tegen de rotsen in de Sierra Nevada geplakt.

Daarna zijn we doorgereden naar de stadscamping bij Granada. De stadscamping Reina Isabel. Van hieruit kom je met de bus in Granada voor een bezoek aan de wijk Albaicin en het Alhambra. De kaartjes hiervoor hebben we via de camping laten bestellen. Dit werkte prima. We hebben hier vele regenbuien gehad maar er wachtte een droge camper van alle gemakken voorzien.

De volgende camping La Campiña is 1 uur onder Cordoba. Onderweg eerst een kloofwandeling bij Los Cahorres de Monachil. Een spannend avontuur begint: hang bruggen en kruipen onder rotspunten en knuffelen met de rots om er langs te komen.
De camping is  rustig en staat vol olijfbomen. Het ruikt er helemaal naar.
Aardige camping eigenaren (Rik en Mathilde). We staan op een bijzonder mooie plaats met uitzicht op heuvels. Ook is het er lekker zonnig.
Hier fietsen we in de zon door de olijfgaard naar het dorpje Santaella.  Terug gaan we over de weg, 4 km, maar wel pittige kilometers.
We bezoeken Cordoba. 50 minuten met de bus. Op naar de moskee-kathedraal. Het is er groot, groot  en groot. Ook de kerk in het hart van de moskee is enorm groot.
De wijk San Batolio, bekend om zijn bloemen patio (die dicht zaten) is een gezellig stukje. Het paleis Los Cristianos de moeite waard. Vroeger een gevangenis nu een mooi gebouw met uitzicht vanaf een toren en een enorme tuin met prachtig gesnoeide buxusvazen. Vele vijverpartijen met fonteinen.
Vervolgens een tochtje door de joodse wijk, smal smaakvol en  weer terug met de bus.

De volgende bestemming is El Rocio. Het ligt dicht bij het natuurreservaat Doñana. 200 km rijden, Sevilla voorbij. We komen in de regen aan. Even doorzetten en na 3 keer heen en weer lopen naar de receptie hebben we Wifi en een reservering voor morgen namelijk een tocht door het natuurpark vanaf de camping. In de camper  zetten we de verwarming aan om de kilte te verdrijven en met een goed boek en een glas wijn zitten we lekker warm en droog.

Om 8 uur paraat bij de ingang , het is nog donker maar  droog en langzaam aan kleurt de lucht oranje. We worden  opgehaald met 4×4 busje en gaan op weg naar het nationaal park Donana. Prachtig, we zien veel o.a. fazanten, steltvogels (kleintjes), kiekendief, herten, damherten, wild zwijn en als topper een jonge keizerarend. Paraplu-vormige  naaldbomen. Lynxen niet gezien.
Terug bij de camper begint het weer te regen maar ook nu biedt de camper warmte en rust.

We pakken in en in ongeveer 1.5 uur rijden  we naar Sevilla. De camping Willsom is een stads camping, we kunnen zelf een plaats kiezen. We nemen de bus naar Sevilla en gaan naar de kathedraal. Het is een pracht en praal en alles blinkt en schittert. De Giralda toren laat je via 36 omwentelingen omhoog lopen middels een helling, geen trappen.  De volgende dag bezoeken we Real Alcázar, volgens het boekje een lange wachtrij. Bij aankomst echter stonden er 10 man. Het paleis is niet te bevatten zo mooi.
Ook de joodse wijk en het Belles Artes museum met Spaanse schilderkunst zijn de moeite waard.

De volgende dag vertrekken naar Ronda. Het witte dorpje. Eerst nog de vuilwatertank legen wat eigenlijke heel gemakkelijk gaat en dan op weg. Het is een prachtige route naar Ronda. In de  camper zit je prima je kijkt boven alles uit, lekker weertje en er is weinig verkeer. De camping El Sur ligt fantastisch, straalt rust uit. Met de fiets naar Ronda. 3 km maar terug pittig omhoog. Een mooi dorp vooral de 18 de -eeuwse brug.

De laatste camping bij Malaga wordt Cabo Pino.
Een mooie weg ruig bergachtig hoog. Daar aangekomen badkleding aan en naar het stand, lekker 3 uurtjes aan het strand liggen en nog zwemmen in de zee. Dan komt het einde van de vakantie toch echt in zicht. Tassen pakken en grote schoonmaak. Tot slot nog lekker eten bij restaurant Da Bruno, Italiaans. Een goede afsluiting van de vakantie!

Om 8 uur met Frank en Jessica afgesproken bij een shell station. We hebben wat beschadiging van de camper door het stuur van een fiets. Frank zal er na kijken en mailt ons ’s avonds al dat hij de plekjes heeft kunnen wegpoetsen. Hier zijn we erg blij mee.
We worden afgezet bij het vliegveld en onderweg krijgen we nog een tip om een camperreis naar Portugal te maken vanuit Madrid. Het staat dus vast dat we zeker nog een keer terug zullen komen!

Groeten Elly en Rik
Elst

 

Voor een optimale gebruikservaring en voor marketingdoeleinden, maakt deze website gebruik van cookies. Ons cookie beleid