Toeren met een camper van SpanjeCamper is garantie voor een fantastische vakantie!

Wij kwamen op 11 augustus aan op het vliegveld in Madrid en hoewel Frank van SpanjeCamper helemaal vanuit Malaga was komen aanrijden waren we bijna tegelijkertijd op de afgesproken plaats. De camper was heel compleet ingericht en na een korte uitleg konden we op pad.

De eerste stop was een grote Carrefour (heel makkelijk via de TomTom te vinden) en vervolgens naar camping Arco Iris. Een prachtige camping, echter in de middle of nowhere. Met de bus zou je heel makkelijk in Madrid komen. Nou we kwamen er wel maar makkelijk was het niet. Dat kan aan ons liggen maar een complexe overstapplek maakte het een behoorlijk avontuur. Madrid was erg warm maar wel mooi.
Donderdag zijn we doorgereden naar camping El Greco in Toledo. Zowel camping als Toledo zijn prachtig –echt een aanrader!

Omdat het behoorlijk warm was zijn we zaterdag doorgereden naar de Sierra de Gredos een prachtig berggebied op 2 uur rijden afstand. Onderweg de grotten van Aguila bezocht. Camping de Gredos was een mooi gelegen camping met heel veel ruimte en een natuurzwembad (freezing cold!). In de buurt zijn we naar een klimpark geweest, we hebben er les gehad in boogschieten (en dat alles in het Spaans!! Maar Spanjaarden zijn erg vriendelijk en behulpzaam en hebben alle tijd). Ook een wandeling in de vroege ochtend naar de top van de Torozo (2021 m) was erg mooi. De route is goed aangegeven en bovenop de berg word je getrakteerd op een fantastisch uitzicht. We vervolgden onze reis naar Salamanca en verbleven op camping Don Quijote. Een kleine camping maar met schoon sanitair en een mooi zwembad. Na ons avontuur met de bus in Madrid kozen we er dit keer voor gewoon met de camper naar Salamanca te gaan. Parkeren kon uiteindelijk onder een brug waar meerdere campers stonden (sommige al voor langere tijd zo te zien). Persoonlijk vond ik Salamanca wel de mooiste stad die we bezocht hebben. Een prachtige Plaza Mayor en een onvergetelijk bezoek aan de kathedraal. Voor de verandering kon je via de toren op de balustrade hoog in de kerk komen die je normaal gesproken nooit  mag bezoeken. Ironisch genoeg was de kathedraal getroffen door een aardbeving en sommige delen van de rondgang zagen er ronduit gammel uit!
We hadden inmiddels ook een aardige routine met de camper opgebouwd. Voordat we ons installeerden op een camping eerst boodschappen inslaan, water lozen en water tanken en dan pas de camper recht op de blokjes rijden. Onze chauffeur de gehele route werd daar behoorlijk bedreven in en ook het draaien en keren in de kleine straatjes waren geen probleem meer.

Hier staat de camper voor de indrukwekkende muren van Avila, onze volgende stop. Helaas in de buurt geen camping dus na een mooie wandeling over de vestingmuur zijn we doorgereden naar Segovia. De camping daar heette: El Acueducto hoe kan het ook anders. Maar het deed zijn naam eer aan want we konden lopend naar het begin van het aquaduct. Voor we goed en wel op een terras onder de bogen van het aquaduct zaten werden we getrakteerd op een enorm onweer met grote hagelstenen! De enige dag dat we regen gezien hebben in Spanje. Omdat het zo’n enorme stortbui was had het ook wel weer iets grappigs, al die rennende mensen die een goed heenkomen zochten. Gelukkig waren we wel gewaarschuwd voor die bui en hadden we de camper en ons tentje goed afgesloten! Na Segovia zijn we langzaam weer richting Madrid gereden met nog een paar overnachtingen op camping El Canto la Gallina in de buurt van El Escorial, een prachtig klooster/paleis om te bezoeken (op maandag dicht!!). Ook het inleveren van de camper ging probleemloos. Ook al was het verhuurbedrijf daar gelegen op een ingewikkelde plek, met de aanwijzingen van Frank reden we er toch in 1x naar toe. Na de camper inspectie brachten ze ons naar hotel Axor Feria vlakbij het vliegveld. Ook dat hotel bleek een goede keuze, vlakbij was een enorme mall met veel winkels en restaurantjes. De shuttlebus van het hotel bracht ons de volgende ochtend naar het vliegveld. Helaas onze 2 weken spanje met camper zaten er weer op. Maar het is ons ontzettend goed bevallen en zeker voor herhaling vatbaar. Frank bedankt! En wellicht tot ziens,  familie Claessen

Eindhoven, 31 augustus 2015

Voor een optimale gebruikservaring en voor marketingdoeleinden, maakt deze website gebruik van cookies. Ons cookie beleid