Reisverslag rondrit Andalusië

Op zaterdag 21 oktober vlogen we naar Malaga, waar we voor  de derde keer een camper hadden gehuurd bij Spanjecamper.

We werden weer hartelijk ontvangen door Frank en Jessica. Deze keer was de instructie en administratie op de parkeerplaats van de grote supermarkt zodat we na het afhandelen van de administratie direct inkopen konden gaan doen.

Nadat een hele karrevracht was ingeladen gingen we op weg naar Nerja. Daar was volgens het wandelboekje een leuke wandeling.

Die viel echter tegen zodat we snel doorreden naar Almunecar waar we weer een plekje vonden bij ons geheime strandje.

Nog even gezwommen en daarna genoten van de mooie avond.

Zondag konden we na een mooie wandeling naar de rio verde, vanuit Otivar,  geen mooi plekje aan een strand vinden tussen Almunecar en Motril, zodat we met behulp van de campercontact app een

plekje hebben gevonden aan de embalse de Beznar. Dit bleek gewoon een grote parkeerplaats tussen de bomen boven een vrij leeg meer, maar er ging wel een paadje naar beneden zodat we nog even konden zwemmen.

De volgende dagen reden we over de ruta de Alpujarras, via Lanjaron en Pitres naar Busquistar waar we weer een wandeling uit het boekje gemaakt  hebben. Terug op een terrasje maakten we voor het eerst kennis met de leuke gewoonte dat je bij een drankje een tapas aangeboden krijgt!
Via Trevelez,  waar een echt fiesta aan de gang was  ging het naar Berchules. Hier op het dorpsplein overnacht. Jan Willem moest nodig naar de kapper. Die we na veel vragen en zoeken aantroffen achterin een winkel van Sinkel. Wel keurig geknipt voor 9 euro!

Via Lanjar waar we een wandeling over en langs waterkanalen hebben gemaakt via de app naar de CP van Canjayar. Een parking bij de “bomberos” die s’avonds druk bezig waren hun wagens in orde te maken.

Deze route was echt genieten, met prachtige uitzichten, leuke dorpjes en heel veel bochten!
Verkeerd rijden kon ook niet, maar dat werd anders toen we Almeria inreden.
We kregen het voor elkaar om een paar keer een heel nauw straatje in te rijden waarbij we hoopten dat we er nog weer uit konden komen. Gelukkig belanden we toen op de grote boulevard langs een park. Na drie rondjes zagen we een parkeerplekje! Om van daar naar het Alcazar te komen viel ook nog niet mee, maar met hulp van enkele vriendelijke Spanjaarden toch gevonden. Heel  indrukwekkend, en voor eu landen gratis!
Na dit bezoek hadden we de grote stad wel weer gezien en reden door naar Cabo de Gata.
We stonden eerst op een plekje naast de weg langs het strand, maar hier stikte het van de vliegen!
Toen we doorreden naar de Faro, zagen we een plekje waar al wat campertjes stonden en daar zijn we maar neergestreken voor de nacht. Mooi!

S’avonds nog naar de vuurtoren gelopen, mooi uitzicht. Maar de weg stopt hier ook!
We wilden ook naar San Jose om daar een wandeling langs de stranden te maken, maar daarvoor moesten we even terugrijden langs de zoutmeren.

In San Jose zagen we een prachtig parkeerplaatsje boven een strandje, dus daar lekker dwars geparkeerd zodat we ons eigen plekje creeerden.
We hebben hier een mooie wandeling gemaakt langs verschillende kleine strandjes en mooi uitgeslepen basaltrotsen. Lekker gezwommen en een tijdje in de zon gelegen aan het strand.

Na deze strand en zonnedagen werd het tijd voor de terugweg. Via Nijar richting Tabernas waar we een wandeling naar Fort Bravo wilden maken. In deze streek zouden veel westerns zijn opgenomen. Die wandeling viel erg tegen, inderdaad droog en stoffig en saai, net als in die films!

Op weg naar Tabernas hebben we wel op een heel leuk plekje gestaan, boven op de bergpas van Nijar naar Lucainena.

Een weg waar geen eind aan leek te komen en we zaten in spanning of we nog een plekje konden vinden voor het donker werd. Boffen!

Na de saaie wandeling bij Tabernas, wat overigens wel een leuk stadje is met een prima terrasje vlak bij een mooie parkeerplaats  zijn we via Guadix bij de afslag Purullena over een schitterend klein weggetje met prachtige uitzichten naar Guejar-Sierra gereden.

Hier was een groot parkeerterrein waar je met de camper mocht staan, maar dat vonden we niets. Toen we op de terugweg van een wandeling langs het oude spoortreintje naar het wintersportgebied een mooi plekje langs de weg zagen zijn we daar maar gaan staan.

Het was toch een rustig weggetje met een leuk uitzicht op de tegenoverliggende helling.

Het toilet moest de volgende morgen nodig geleegd worden en we mochten dat doen op de camping die vlak bij Guejar-Sierra lag. Toch wel heel aardig vonden wij.

We zaten nu al aan de goede kant van Granada en het Alhambra om daar op het park voorbij het cementerio te gaan staan. Helaas hadden we geen rekening gehouden met het feit dat het allerzielen was, dus enorm druk, file voor het kerkhof! En toen hadden we boven op de berg een mooi plekje gevonden maar mochten daar niet blijven staan en werden s’avonds teruggestuurd naar de parking bij het kerkhof.
Daar mochten we ook gratis staan zei de beambte. Jammer hoor, we zagen de hele stad onder ons liggen!
De volgende ochtend maar vroeg vertrokken van de parkeerplaats, de opzichter werd wat onrustig….
Bij Monachil weer de wandeling over de hangbruggen gemaakt, net als vorig jaar. Het blijft spannend. Na wat geruzie over de goede route en de bedoeling van het boekje dit keer wel de leuke route voor de terugtocht gevonden.

Zaterdag na een regenbui in de morgen s’middag met de bus naar Malaga. Alcazar en een stukje oude stad bekeken. S’avonds ingepakt, wekker gezet, zondagmorgen vroeg wc gereinigd en vuilwater weg laten lopen op de stortplaats, naar de parking bij de supermarkt  voor de teruggave van de camper en daarna weer in het vliegtuig naar Eindhoven.
Een heerlijke vakantie, prachtig weer, op de laatste dag na overal vrij gestaan, subliem!!
Met dank aan Spanjecamper.

Hettie en Jan Willem van Dijk

Voor een optimale gebruikservaring en voor marketingdoeleinden, maakt deze website gebruik van cookies. Ons cookie beleid