Reisverslag rondrit Andalusië dit keer vanuit Madrid

Drie weken vakantie in september: eerst een paar dagen Engeland en daarna op de bonnefooi naar Praag en Budapest. Na prachtige dagen in Engeland bleek de weersverwachting voor onze volgende bestemmingen aanzienlijk minder gunstig… Waar zou de komende twee weken de zon schijnen? Spanje!

We hadden anderhalf jaar geleden een camper bij Iberocamper gehuurd in Malaga en dat was héél goed bevallen, dus maandagavond een mail naar Frank Ooms… Er was nog één camper te huur in Madrid: dinsdag geboekt en donderdagochtend stonden we in Madrid. De service in Madrid werkt precies hetzelfde als in Malaga: je wordt keurig op de luchthaven opgehaald en bij het Madrileense zusterbedrijf krijg je net zoveel uitleg als je nodig hebt.

We zijn eerst naar Toledo gegaan, waar veel moois te zien is, maar de synagoge toch wel ons hart stal. Vervolgens helemaal naar Sevilla, waar we het indrukwekkende Plaza de España nog wilden zien, onderweg op een dorpspleintje tijdens de lunch onze ogen uitgekeken naar de gasten van een bruiloft. Na Sevilla richting het oosten van Madrid: vanaf de camping met de fiets naar Cuenca, een leuk tochtje naar een prachtige oude stad.

Als je door het droge La Mancha rijdt, kan je je niet voorstellen, dat er een natuurpark met vijftien meren in de buurt is: Lagunas de Ruidera, prachtig en ze hebben er zelfs een camping!

In Segovia de fiets onder het torenhoge aquaduct geparkeerd en verder gelopen, heerlijke dulces gekocht in een van de vele confitería’s die de stad rijk is. Per toeval het Koninklijk Paleis van La Granja de San Ildefonso bezocht en weer terug richting Madrid om de camper in te leveren.

Het was één prachtig zonnig avontuur!

Wij komen zeker weer terug om ons te laten verrassen door nieuwe streken van Spanje!

Maaike en Arnie Klein N.
Arnhem

Voor een optimale gebruikservaring en voor marketingdoeleinden, maakt deze website gebruik van cookies. Ons cookie beleid