Reisverslag Portugal – september 2020

We rijden vanaf het vliegveld van Malaga direct naar Portugal om daar in Monte Gordo te beginnen met onze roadtrip door de Algarve.

Monte Gordo heeft een fraai strand, de camping is okee. Het sanitair is oud maar schoon. De volgende dag rijden we naar Cabanas. Camping Ria Formosa. Hier blijven we twee nachten en we bezoeken Tavira met de fiets.

Verolgens rijden we naar Faro. We zetten de camper op een gratis parkeerplaats en fietsen de stad in. Heerlijk rustig waardoor we alle winkelstraten door kunnen doorfietsen. We verlaten de stad en zoeken een camping in Quarteira maar deze is helaas gesloten. We rijden door naar Camping Albufeira, eerst nog een ritje door de plaats zelf. Vanuit Albufeira gaan we een tochtje rijden door het achterland; we doen Paderne, Laule, Salir en Alte aan. Leuk ritje maar we worden niet verrast. Via Silves rijden we naar Lagos, we nemen daar de Orbitur camping Valverde. We kunnen op de fiets naar het strand en het is daar heerlijk, zodat we de volgende dag weer gaan. In de namiddag rijden we naar Sagres. Op de parking bij het fort overnachten we. De volgende morgen gaan we op de fiets naar Cabo de Sao Vicente en drinken koffie bij Terra met een vers gebakken pasteis de nata. Prachtig uitzicht vanaf het laaste puntje van Europa. We krijgen ons certificaat bij de aankoop van de letzte Bratwurst vor Amerika.

We fietsen terug en gaan met de camper richting Aljezur en pakken praia do Amando mee.

De natuur, het strand, de Zee.. Prachtig! We slapen op Camping Serrano midden in het bos.

De volgende dag rijden we verder naar boven, naar Odeceixe. Mooie route en een geweldig strand treffen we daar, met geweldige golven. We slapen in Sao Miguel, nadat oom agent ons heeft verzekerd dat we hier niet kunnen blijven staan, dat zou 230 euro gaan kosten 🙁 We besluiten de volgende dag niet naar Monchique te gaan, maar terug naar de kust en die Praia do Borderia aan. De stranden zijn hier zó prachtig en het weer is zo mooi. We slapen in Praia da Luz. Daar doen we ’s morgens een rondje boulevard we fietsen terug en pakken de camper mee.

We nemen de A22 en rijden in 1 keer terug naar de grens. Het westen van Portugal heeft ons zeker verrast. Vanaf Praia da Luz t/m Odeceixe..we vonden het geweldig!

We hebben bewust vanwege Covid de mensenmassa gemeden. Het westen bood ons alle ruimte, veel zon, goede temperatuur en een mooie natuur.
Dus…..een geslaagde trip!

Kees en Conny

(Carado T334)

Voor een optimale gebruikservaring en voor marketingdoeleinden, maakt deze website gebruik van cookies. Ons cookie beleid