Reisverslag campervakantie van 17 mei tot 26 mei

Bij aankomst op het vliegveld ‘Costa del Sol’ in Málaga, was één telefoontje voldoende om Frank te laten opdraven. Na enkele minuten verscheen er – voor ons – een knots van een camper, vrijwel hagelnieuw en na verluid waren wij de derde huurder. Vanaf het vliegveld bracht Frank ons naar een winkelcentrum, waar we voor sluitingstijd nog het e.e.a. konden inslaan. Tussentijds heeft Frank een toelichting gegeven over de werking van de camper. Niets werd aan het toeval overgelaten en tot in detail besproken. Wat een geduld heeft die man…
Na de uitleg ging het richting de boulevard Bajondillo,Torremolinos. Op de parkeerplaats een paar drankjes genomen om tot slot onder het geluid van de golven heerlijk in slaap te vallen.
De volgende dag is het opstaan een ware belevenis. Uit de camper in korte broek en blote voeten direct genieten van het zonnetje. Na het ochtendritueel aan de overkant een heerlijke cortado, zumo de naranja en pan tostado jamon y queso als ontbijtje.
Het spreekt voor zich dat de kraampjes, winkels en terrasjes bezocht moesten worden in de stad. Voldaan van het slenteren, uitrusten op de hamacas aan de playa. Vroeg in avond genieten van de Spaanse keuken om voldaan de reis voort te zetten.

‘s-avonds om 23:00 uur werden we vriendelijk ontvangen door de portier van camping ‘El Sur’ in Ronda. We werden uitstekend naar ons plekje begeleid en geholpen met het parkeren tussen de olijfbomen. Na een nachtje slapen,wakker worden en het ritueel de verse barra de pan opgehaald bij de receptie en een groot deel van de dag aan het zwembad doorgebracht. Laat in de middag naar het dorpje Ronda nog enkele historische b(r)ouwels bekeken.
Voorts ging de reis naar oude bekenden van ons uit de paardenwereld in VillaMartin. Vanuit de Haciënda ‘Buena Suerte’ worden voorbereidingen getroffen voor de ‘Equitana’ een jaarlijks terug- kerende paardenshow die door Europa trekt. Prachtige paarden en bovennatuurlijke lieve men- sen, waar moelijk afscheid van te nemen is.We zijn nog een nachtje gebleven in VillaMartin.

Zaterdagochtend ging de reis naar Sevilla waar we volgens de navi een camping zouden vinden. Welnu, Camping Area de Autocaravanas de Sevilla aan de Avenida Garcia Morato was niet meer dan een open vlakte, waar de camper in de volle zon zou staan. Deze optie hebben we overgeslagen en enkele kilometers verderop hebben we ons ingeschreven bij Camping Villson in de plaats Dos Hermanas. Een prima camping. Helaas slecht georganiseerd en een beheerder die elke dag minstens 2 liter azijn drinkt. Wat een stuk chagrijn!
Op zondagochtend, ritueeltje, ontbijtje en de fietsen opgezadeld om richting Sevilla te rijden.
Een prachtig aangelegd ‘groen’ fietspad leidt je dan via prachtige lanen en historische gebouwen naar het centrum. Een belevenis!

In de stad werden we aangenaam verrast door het optreden van een jeugdige folklore groep met Sevilliaanse muziek en dans. Verder in de mooie stad Sevilla was het geluid van de castagnetten vervangen door het geklik van de camera’s van honderden Chinezen bezoekers. Kortom, het was teleurstellend stil in de stad. Slechts enkele terrasjes en souvenirwinkels waren open. Eveneens in de zigeunerwijk Triana was geen kip op straat. Ik hou van de Spaanse zigeunermuziek want we hebben zo’n 5 CD’s van de Sevillanas de Oro. Wat een teleurstelling! Maar… de zon, de biertjes en de heerlijke Spaanse keuken maakt alles weer goed.

Op maandagochtend de reis voortgezet naar het plaatsje Puerto de Santa Maria. Een mooi havenstadje met een geweldige camping. ‘Playa Las Dunas’ daar mochten we een plaats uitzoeken onder de bomen in de schaduw. Met witte stranden waar je jammer genoeg in deze tijd van het jaar gezandstraald wordt door de sterke wind. Een historisch stadje, gezellig compleet met een weekmarkt en pittoreske steegjes. Twee zonnige en gezellige dagen beleefd.

Dan wordt het tijd voor de terugreis en langzamerhand de camper in te leveren. Dus kozen we voor Fuengirola voor de laatste 2 dagen. Vooraf hebben we natuurlijk in Marbella La Cañada Parque Comercial bezocht, waar we gezellig hebben geshopt. Van daaruit naar Fuengirola gereden en de camper hebben geparkeerd op de boulevard en de rest van de dag genoten van de zon, de drankjes, hamacas, de zee en de Spaanse keuken. Heerlijk geslapen in de camper en de volgende dag opnieuw aan de playa gelegen.

Om 8 uur ‘s-avonds kwam Frank de camper weer ophalen bij het Holiday Inn Express Malaga Airport Hotel. Na een controle of alles nog heel, schoon en in orde was, werden de papieren ingevuld en moesten we de camper afstaan. In het hotel hebben we nog genoten van de keuken en vroeg het bed ingedoken. Want de wekker ging om 04:30 uur. 05:00 uur nog een bakkie
en een paar Magdalenas voor onderweg. Na een taxirit van 2 minuten waren we weer op de luchthaven ‘Costa del Sol’. Saludos España. Hasta pronto.

Familie van der Kallen – 25 juni 2017

Voor een optimale gebruikservaring en voor marketingdoeleinden, maakt deze website gebruik van cookies. Ons cookie beleid