Reisverslag camperreis

Nadat we duidelijke informatie hadden gekregen over de camper en de laatste financiële afhandelingen hadden gedaan vertrokken we naar ons eerste kampeeradres camping ‘La Vinuela” in Velez Malaga. Onderweg bij de Eroski de boodschappen ingeslagen.

Een leuke kleine terras camping voldoende schaduw en uitzicht over het stuwmeer. We konden zelf een plaatsje uitzoeken omdat de camping niet vol was.
Een mooi groot plekje met uitzicht op het stuwmeer en voorzien van schaduwdoeken. Na het uitpakken van de koffers een duik genomen in het zwembad. Een overzichtelijk zwembad met badmeester. ‘s-avonds lekker gegeten in het restaurant. Zeker aan te bevelen!
Toiletten en wasruimtes waren wat verouderd maar netjes. Douchejes met een douche gordijn.

De volgende ochtend reden we richting Almeria Camping “La Garoffa”.  Ook deze camping stond niet vol. We hadden een mooi plaatsje pal aan het strand en voorzien van schaduwdoeken. Een leuke maar eenvoudige camping, ook was het wel fijn dat het niet vol stond anders kan het best lastig zijn om de camper te parkeren.
De plaatsjes waren nl niet groot. We zijn hier 2 nachten gebleven. Meer dan pootje baden in de zee was het niet, er waren nl veel kwallen.
Bij een bezoek aan de camping is het wel handig om een zaklamp mee te nemen. ‘s-Avonds is het hier erg donker. Wel een aanrader!

De volgende camping had onze dochter (10 jaar) uitgekozen. Camping Marjal eco Costa Blanca in Creveillente (alicante). Deze camping heeft echt alles.
Zwembaden, restaurants, tennisbanen, fietsverhuur, supermarkt, restaurant, afhaal, dokter, apotheek, speelplein enz….
Het is echt een mega camping. Mooie grote plaatsen met schaduwdoeken. (geen overbodige luxe in juli). Toiletten en douches werden goed schoon gehouden, er waren er voldoende dus niet op elkaar wachten. Mooie (nieuwe) wasmachines en drogers. We hebben hier 2 nachten gestaan. Maar zeker voor herhaling vatbaar de volgende keer.

De volgende camping was vrij dichtbij, in Benidorm. Camping Villasol. Een terrassen camping, op loopafstand (circa 30 min) van het Levante strand in Benidorm. Onderweg naar het strand kom je div. souvenirs winkeltjes tegen en cafeetjes en restaurantjes.
Ook op deze camping was het niet druk en hebben we eerst een plaatje uitgezocht. Grote plek met schaduwdoeken. Een gezellige bar/restaurant, animatie de gehele dag. Winkel met vers stokbrood. Mooi zwembad met badmeester. Zeker een aanrader!

Na vertrek uit Benidorm zijn we richting Murcia vertrokken. Camping La Manga Mar Manor. Een smalle camping die 1 km lang is. De ontvangst aan de receptie was goed, we werden netjes voor personeel op een scooter naar ons plaatsje gebracht. De plaats was ruim met voldoende privacy, enkel ontbrak er schaduw met een temperatuur van 40+ graden is dat toch vervelend. Het zwembad had ook Siësta en was van 14:00 uur tot 16:00 uur dicht. Bij het zwembad was er ook geen enkel vorm van schaduw. Er zijn heel veel seizoens plaatsen, en Spanjaarden met een (soort van ) stacaravan. Wat ook vervelend was, waren de vele vliegen. Wij zouden deze camping dan ook niet aanraden.

De volgende camping was Camping Orgiva. Op de helling van de Serra Nevada. Via de tomtom gereden, die stuurde ons dwars door de bergen heen. Het was een mooie route, met een prachtig uitzicht. Niet geschikt voor mensen die wagenziek worden.
We zaten op een geven moment zo hoog, bijna in de wolken. Even uitgestapt voor een foto.
De camping was klein, maar zeer netjes en goed onderhouden en lekker rustig. Een aanrader is om in het restaurant te eten. Erg lekkere lokale gerechten en wordt gerund een een familie. Er was een klein zwembad aanwezig. Vergeet geen zaklamp voor in het donker.

Voor de laatste camping gingen we weer richting Malaga. Camping Laguna Playa. Bij aankomst op de camping leek het net en veredelde parkeerplaats. Alles op asfalt, geen enkele vorm van privacy en een en al chaos. Auto’s dubbel geparkeerd, vuilnis emmers midden op de weg. Wij hadden daarom ook maar besloten om hier niet te blijven en door te rijden.
Omdat we aansluitend aan onze camper avontuur nog 9 dagen in zuid-Spanje zouden blijven, zijn we met de camper daar heen gereden. De camper uitgeruimd en schoongemaakt. In overleg met Frank de volgende dag de camper ingeleverd in Mijas.

Kort om.. Het was een super leuk avontuur en zeker voor herhaling vatbaar. Ook onze dochter van 10 jaar heeft het super naar haar zin gehad.

Nog een kleine tip: Een grondzeil is op een hoop campings echt wel handig.

We willen daarom Frank en Jessica bedanken voor de goede service.

Groetjes en tot ziens.

Richard, Patricia en Sanne Bakker

Barendrecht, 4 /8/2015

Voor een optimale gebruikservaring en voor marketingdoeleinden, maakt deze website gebruik van cookies. Ons cookie beleid