Reis Andalusië 4 tot 25 januari

Onze reis heeft een dubbele doelstelling; een vakantie maar ook rondkijken voor een vestigingsplaats in Andalusië om te wonen. Omdat we graag veel wilden zien van de provincie de keuze gemaakt om per camper te reizen. Al snel kwamen we uit bij Spanjecamper, waar goede referenties over te lezen zijn op het internet.
Na eerst drie dagen in een hotel in Malaga gelogeerd te hebben begon op 7 januari ons camperavontuur. Dient te worden vermeld dat zowel ik als mijn vrouw geen enkele kampeer ervaring hebben.
De overdracht werd geheel op onze wensen aangepast, op een steenworp van ons hotel in Malaga heeft Frank van Spanjecamper ons opgepikt. Na even rijden zijn we aangekomen op een rustige plek alwaar we de uitleg over de camper kregen. Hier ontbrak werkelijk niks aan en het was allemaal erg duidelijk.
Onze eerste dag hebben we niet te ver gereden en vrij snel een camping opgezocht waar we konden overnachten met de camper. Als onervaren kampeerders eerst maar eens zien hoe alles werkt en gaat. Je komt met je koffer aan bij de camper, dus kampeerspullen heb je niet bij de hand. Dit is echter ook niet nodig want alle spullen die je nodig hebt zijn in de camper aanwezig. Zelfs een klein flesje afwasmiddel en handdoeken e.d. is aan gedacht. Prima start van wat voor ons een perfecte vakantie is geworden.

Vele plekken bezocht en ook regelmatig vrij gestaan met de camper. De watervoorraad en aanwezige stroom middels de accu’s maken dit ook mogelijk. Over de kwaliteit van de camper en de service van Frank alleen maar lof van onze kant. Frank heeft ons vele tips gegeven en daar hebben we dankbaar gebruik van gemaakt.

In de derde week van onze vakantie hebben we zelf een huis gevonden in Spanje. Zo mogen we ons vanaf 1 maart trotse inwoners van Spanje noemen. De flexibiliteit die we hadden door middel van het reizen per camper heeft ons in ieder geval de mogelijkheid gegeven om de twee doelstellingen van onze reis te realiseren.

Ook het inleveren van de camper verliep soepel en in een gemoedelijke sfeer. Kortom een geslaagde reis waar we met veel plezier op terugkijken.

Leon Walstock

Voor een optimale gebruikservaring en voor marketingdoeleinden, maakt deze website gebruik van cookies. Ons cookie beleid