Cueva del Gato & de Caminito del Rey

Dit jaar wederom voor Spanjecamper gekozen en weer een topvakantie gehad. We begonnen bij Malaga Airport. Hoewel een camper op dit vliegveld niet handig te parkeren is, heeft Frank een goede oplossing om de overdracht toch soepel te laten verlopen. Zodra we geland waren, hebben we contact gezocht en kwam Frank met de camper voorrijden. Omdat we al eerder een camper bij hem gehuurd  hadden, duurde de instructie niet lang en konden we op pad.
Eerst vanuit Malaga naar het westen via Mijas, Ronda richting Gibraltar. Een fantastische ervaring was de Cueva del Gato bij Ronda in de buurt, een koel meer met een waterval uit een grot; een klein paradijsje. En toch gewoon met de camper te bereiken.

Na een paar dagen zat de vakantieroutine er goed in: eerst boodschappen doen voor je de camper  installeert op een camping. Hoewel het juli was, konden we op alle campings heel makkelijk met de camper terecht zonder te reserveren.

Van Gibraltar naar Tarifa, Camping Rio Jara lag direct aan een bijna leeg strand met hoge golven; er waren vooral kitesurfers aan het oefenen.

Omdat we na een week weer op Malaga  Airport moesten zijn, konden we helaas niet verder omhoog langs de Atlantische kust en gingen we naar een prachtige camping vlakbij El Chorro; Parque Ardales.

Een echte aanrader, gelegen in een bos aan een kristalhelder bergmeer en op loopafstand van el Caminito del Rey. Ook al zo’n onvergetelijke ervaring. Het smalle pad tegen de kloofwand is prachtig opgeknapt en als je geen last hebt van hoogtevrees dan is het genieten van begin tot eind.

Na een tussenstop in Malaga gingen we naar het oosten met als eerste stop Nerja met zijn indrukwekkende grotten. We hebben ook een poging gedaan een rivierwandeling in de Rio Chillar te maken maar helaas kwamen we alleen droge rivierbedding tegen, misschien zijn we niet ver genoeg doorgelopen wie zal het zeggen?!

Granada was prachtig maar warm dus daarom besloten we niet door te reizen naar Cordoba of Sevilla en zijn we via een omweg (grotwoningen bij Guadix en western stadje Fort Bravo bij Tabernas) aan de kust bij Almeria terecht gekomen.
Geen bijzondere kust dus na 1 nacht op camping La Garrofa dat wel aan een mooi strandje lag, zijn we weer terug gekeerd naar onze favoriet deze vakantie: Parque Ardales.

Maar we hebben nog lang niet alles gezien in Spanje dus we zullen vast nog een keer terug komen om verder te trekken met een camper. Hasta la vista!

Rene en Annet – Eindhoven

Voor een optimale gebruikservaring en voor marketingdoeleinden, maakt deze website gebruik van cookies. Ons cookie beleid