Camperreis Andalusië juni

Cabo de Gata – Granada – Cordoba – Cadiz – Tarifa – Ronda – Marbella – Malaga in 18 dagen

Maandag 13 juni landen wij om 10.30 uur op het vliegveld van Malaga en gaan naar de door Frank duidelijk afgesproken plek net buiten de aankomst/vertrekhal en daar staat Frank met onze camper. Na wat uitleg, handige adviezen en tips van Frank over onze route rijden  we om 12.00 uur richting Almería. Aan deze route ligt een goed bereikbare supermarkt heeft Frank ons verteld en daar gaan we eerst onze voorraad inslaan. Inderdaad prima te doen.

Wij besluiten een camping te nemen voor Almería want we zijn best moe. We waren al om 4 uur op. Het wordt camping Mar Azul (Balerma) die volgens de boekjes vrij nieuw is en (nog) weinig schaduw heeft. Dit schaduwprobleem hebben ze opgelost doordat ze boven elke plek schaduwdoek hebben opgehangen. Het is een prima camping met een welkom ontvangst, goed sanitair en een prima restaurant.

We zijn hier 2 nachten gebleven om wat te kunnen uitrusten en dat kon hier prima aan een mooi zwembad of aan het strand dat aan de overkant van een rustige weg ligt.

Kortom een prima camping! Woensdag 15 juni gaan we naar Cabo da Gata, een mooi uitzichtpunt waar je de camper ( in het voorseizoen) goed kunt parkeren. Het waait er erg hard, maar dat levert mooie foto’s op!

Wij gaan door naar San José om daar morgen een mooie fietstocht te maken. We rijden aan op camping Tau, omdat deze op loopafstand van het dorp ligt. Bij aankomst is de receptie gesloten, we kunnen zelf een plekje zoeken, maar dat valt nog niet mee met de camper. Er zijn hier veel bomen. Na ons geïnstalleerd te hebben gaan we te voet naar San José, het waait nog steeds ontzettend. Je wordt gewoon gezandstraald op het strand. Dat wordt morgen geen fietsen en om onze tijd goed te besteden besluiten we om morgen door te gaan naar Granada.  Door de Sierra Nevada rijden we naar Granada, maar wijken even van de route af naar Tabernas. Dan kom je namelijk langs Texas Hollywood, Fort Bravo en daar zijn verschillende spaghetti Westerns opgenomen, o.a. Once Upon a Time in the West. Wij zijn daar naar toe gereden. Je kunt er de camper prima parkeren en je waant je er echt in een Western. Je kunt je daar wel een uurtje vermaken. Ze spelen er een scène na, heel leuk om mee te maken. Uiteraard allemaal tegen betaling.

Rond 17.30 uur komen we aan op de camping Reina Isabel bij Granada. Een prima camping met een goed restaurant. Bij het inschrijven bij de receptie wordt ons gelijk gevraagd of we naar Alhambra willen want dan kunnen zij de kaartjes online regelen. Heel netjes allemaal want dat is ons doel. Wij bestellen kaartjes voor de volgende dag 14.30 uur. Vanaf de camping gaat er een bus naar Granada en dan kun je nog een bus naar Alhambra nemen of je gaat te voet. Het is prima te lopen qua afstand, maar neem wel de tijd want je moet bergopwaarts. Alhambra is een beleving op zich, prachtig.

De volgende dag doen we rustig aan, genieten van het zwembad op de camping en in de middag gaan we weer met de bus naar Granada en maken een wandeling door de Moorse wijk.  Zeker de moeite waard.

Zondag 19 juni gaan we naar Cordoba. Van Frank weten  we dat er net buiten de stad, bij de begraafplaats een bewaakt/betaald parkeerterrein is waar je de camper prima kan parkeren. Je zou er zelfs kunnen overnachten, maar dat heeft niet onze voorkeur. Vanaf dat parkeerterrein loop je zo het historisch centrum in en kun je de Mezquita bezoeken. Vandaag maken wij eerst een wandeling door het historisch centrum i.v.m. beperkte  openingstijden van de Mezquita op zondag.Aan het eind van de middag rijden  we naar camping la Campina in de middle off nowhere. Deze camping is op aanraden van Frank, een prima camping, maar zorg wel dat je voorraad op peil is. We blijven hier een dagje uitrusten, dat is goed te doen bij het zwembad. Er is een heerlijk restaurant en het ontbijt is bij de prijs inbegrepen. Er stopt ook een bus voor de camping om naar Cordoba te gaan (ca 50 min) maar wij gaan de volgende dag naar Cordoba, parkeren de camper weer op het parkeerterrein en gaan naar de Moskee. Echt zo prachtig. Dit mag je niet missen.

Daarna rijden we door naar Cadiz, d.w.z. El Puerto  de Santa Maria want we kiezen voor camping Playa Las Dunas. Ook weer een prima camping alleen de receptie is verre van vriendelijk en ook het restaurant valt wat tegen, ongezellig en ze hebben geen eens koffie! Hier is het wel weer goed fietsen. Zeker naar Puerto Sherry is een leuk fietstochtje via een keurig fietspad. Je gaat eerst richting de haven, dan door een soort spookstadje, allemaal leegstaande en onafgemaakte huizen, maar daarna kom je in een baai met leuke terrasjes. Erg gezellig.

Naar Cadiz kun je met de boot gaan, de opstapplaats ligt meer richting Santa Maria, links vanaf de camping. Je kunt je fiets meenemen op de catamaran naar Cadiz, maar te voet is Cadiz ook goed te bezichtigen. Echt heel mooi, ook de stranden zijn heel mooi. We hebben 2 nachten op deze camping gestaan en zijn toen doorgereden naar Tarifa. Wij kozen voor camping Tarifa en deze was wederom prima. Gezellig druk, ook omdat het weekend was. Goed sanitair, prima restaurant en heel mooi strand. Misschien niet het strand direct bij de camping, maar zeker wel richting Tarifa. Een mooi breed strand, veel kitesurfers.

Over het strand zijn we naar Tarifa gelopen, een hele tippel, maar zeker de moeite waard. Vanaf hier vertrekken de boten naar Marokko, bij helder weer zie je Afrika ook liggen. Zondag houden we een heerlijke rustdag aan het mooie strand en zee.

Maandag 27 juni gaan we naar Ronda, een mooie route door de bergen en de Pueblos Blancos. Een mooie route. We rijden aan op camping El Sur. De reacties op deze camping zijn wat negatief, maar in onze ogen een prima camping! De receptie zou iets vriendelijker kunnen misschien, maar er wordt ons wel duidelijk uitgelegd hoe en waar wij Ronda bereiken.  Aan het eind van de middag gaan wij lopend naar Ronda, een wandeling van ongeveer 20 min bergafwaarts. Wat een mooie stad. Ook weer zoveel te zien en mooie uitzichten. De terugweg bergopwaarts valt niet tegen, ongeveer 25 min, de temperatuur valt ook mee, het is inmiddels 20.00 uur.
We verblijven hier maar 1 nacht, maar gezien de rust ( in het voorseizoen), het mooie zwembad en een goed restaurant zouden we het hier best nog wel een dagje kunnen uithouden, maar wij willen onze laatste vakantiedagen doorbrengen aan het strand en gaan naar Marbella.

Het strand in Marbella is prima, de camping La Buganvilla iets minder, maar dat komt m.n.  door de vele vaste staanplaatsen op de camping. Dat is in onze ogen toch minder. Ook de route naar het strand is niet veel bijzonders, maar de paella bij het restaurant El Flores, bij ondergaande zon (op aanraden van Frank) maakt alles weer goed!

Donderdag 30 juni moeten wij de camper weer inleveren bij Frank. We spreken af bij een Shell benzinestation richting Malaga, aldaar wordt de camper door Frank nagekeken. Gelukkig hebben wij geen schade gereden en alles netjes schoon achtergelaten. Frank rijdt zet ons daarna af bij het treinstation van Malaga. Frank heeft ons uitgelegd waar wij onze koffers daar keurig, beveiligd kunnen achterlaten en gaan dan nog Malaga bezichtigen. ‘s Avonds om 20.30 uur vliegen wij terug. Het vliegveld is vanaf Malaga met de trein goed te bereiken.

Wij kijken terug op een heerlijke vakantie met een prima, goed uitgeruste camper van Spanjecamper. En last but not least een prima service! Zelfs onze vraag voor een fiets met terugtraprem hebben ze kunnen regelen! Echt top!

Arie en Margriet,
Almere

Voor een optimale gebruikservaring en voor marketingdoeleinden, maakt deze website gebruik van cookies. Ons cookie beleid