De mooiste plekken in Andalusië voor een rondreis met de camper in 2021

Zeg je Andalusië, dan zeg je net zoveel als natuurpracht, oogverblindend witte dorpjes en overheerlijke tapas. Al jaren komen wij op tal van prachtige plekken in Andalusië. Wonen in Malaga is dan ook een echt feestje! Maar waar wij écht blij van worden?

Onze reizigers gelukkig maken met de fijnste tips voor een onvergetelijke campervakantie in Spanje. Daarom delen we in deze blog onze favoriete plekken in Andalusië, zodat jouw camperreis door Spanje er eentje wordt om in te lijsten!

De droomstranden van Cabo de Gata

Van woestijnlandschappen naar de mooiste witte dorpjes en tal van droomstranden… Het natuurgebied Cabo de Gata heeft het allemaal. Niet voor niets is dit een gebied waar wij zelf graag komen. Cabo de Gata is een prachtige plek om mooie wandelingen te maken. Maar wist je dat je er ook goed kunt duiken? Of, nog leuker: ontdek Cabo de Gata op de rug van een paard! Vergeet bij het ontdekken van Cabo de Gata zeker het woestijngebied van de Tabernas niet. En mocht je nog wat tijd over hebben, drink dan een koud sangria in het sprookjesachtige witte dorpje Mojácar.

De witte dorpjes Vejer de la Frontera en Arcos de la Frontera

Andalusië is er een kei in: sprookjesachtige, witte dorpjes. Je kunt er bijna een strijd van maken welk witte dorpje het mooist is. De een is nog oogverblindender dan de ander namelijk. Onze favorieten? Vejer de la Frontera en Arcos de la Frontera. In beide dorpjes is verdwalen eerder regel dan uitzondering. Het voelt soms als een doolhof van kleine straatjes. Waar je normaal gesproken misschien niet blij bent met verdwalen, is dat in dit geval juist een feestje! Breng in Vejer de la Frontera zeker ook een bezoek aan het Plaza de España, het centrale plein van het dorp. Omgeven door sinaasappelbomen en palmbomen geniet je hier van een schitterende oude fontein. Een stukje groter is het dorp Arcos de la Frontera, een uur verderop. De twee dorpen worden vaak in één adem genoemd, terwijl ze nog best een stukje van elkaar vandaan liggen. Maar de vergelijking is terecht: beide dorpen zijn een walhalla van witte huisjes en prachtige pleinen.

De spannendste wandeling van Spanje: Caminito del Rey

Wie van avontuur houdt, moet zonder twijfel ooit de Caminito del Rey lopen. Tot een paar jaar geleden droeg dit Koningspad nog de titel ‘gevaarlijkste wandelpad van Europa’. Inmiddels is het pad dusdanig gerestaureerd en in veiligheid gebracht, dat iedereen het zonder gevaar voor eigen leven kan betreden. Trek zo’n tweeënhalf tot drie uur uit om hele pad op rustig tempo te bewandelen. Laat je verwonderen over een ultieme ervaring: je loopt tijdens deze wandeling langs de rand van een kloof, wat voor indrukwekkende uitzichten zorgt!

Het nationaal park Coto Doñana

Denk aan flamingo’s, wilde paarden, tal van trekvogels, otters… Voor iedereen die dol is op wildreservaat is het nationaal park Doñana een absolute must see. Dit nationale park is van behoorlijk formaat en niet héél bekend bij het grote publiek. Het resultaat? Geen massatoerisme, maar vooral rust van natuur en dieren. Voor veel Europese en Afrikaanse trekvogels is het zelfs de laatste stop op weg naar Afrika. Je kunt het nationaal park Doñana gedurende het hele jaar door bezoeken. In het park zijn vijf bezoekerscentra die je op weg helpen naar de mooiste plekjes. Het meest centrale bezoekerscentrum is Centro de Visitantes is La Rocina, gelegen in het toeristische dorp El Rocío. En om je toch alvast een beetje dat Afrikaanse gevoel te geven: er worden ook excursies met een 4×4 busje aangeboden, waarmee je op de meest ongerepte plekken van het park komt!

Het prehistorische natuurpark El Torcal de Antequera

Voor mooie wandelingen die niet al te veel inspanning vergen, is het natuurpark El Torcal de Antequera een ideale bestemming. Op slechts een uur rijden van Malaga, bevind je je hier ineens in een totaal andere wereld. Dit natuurreservaat is uniek te noemen in Spanje, dankzij de kalksteenformatie die de natuur hier een haast surrealistisch beeld geeft. Zo’n 150 miljoen jaar geleden was deze plek nog oceaan. In het bezoekerscentrum Centro de Recepción lees en hoor je er alles over. Ook de omgeving van El Torcal is schitterend. Denk aan talloze witte dorpjes, honderden olijfbomen, geitenhoeders en bovenal: een ontspannen sfeer. Geen massatoerisme, maar de eenvoud van de natuur en stille dorpen. El Torcal is een ideale uitvalsbasis voor mooie wandelingen!

Tip: El Torcal is goed te combineren met een bezoek aan Antequera waar je na een bezoek aan het imposante Alcazaba kasteel. Vergeet niet de lokale specialiteit de  porra antequerana op een van de gezellige terrasjes te bestellen!

                  Meer weten over deze prachtige plekken, campings en camperplaatsen op deze routes? Stuur ons een reactie!                                

                                                        Reistips Portugal 2021

                                        Op zoek naar een mooie route door Portugal en Spanje? Kijk dan hier voor een fantastische roadtrip.

Voor een optimale gebruikservaring en voor marketingdoeleinden, maakt deze website gebruik van cookies. Ons cookie beleid